«عبدالوهاب موسوينسب» افزود: به جهت اهميت باغهاي ايراني در حاشيه جنوبي دريايخزر از نيمه دوم سال 82 پايگاه پژوهشي باغهاي تاريخي بهشهر به دستور رئيس وقت سازمان ميراثفرهنگي تاسيس و تا نيمه سال 86، پايگاه با فعاليتهاي گسترده، مداوم و شبانهروزي خود تمام زمينههاي مطالعات تکميلي پرونده در حوزههاي پژوهشي، معرفي، آموزش، مرمت، احيا و حفاظت، ثبت جهاني را به انجام رساند.
او با اشاره به مطرح شدن موضوع ثبت جهاني باغ ايراني، گفت: در آن زمان پايگاه پژوهشي باغهاي تاريخي بهشهر در کوتاهترين زمان نسبت به تکميل پرونده بدون هيچگونه کاستي در مطالعات اقدام و حتي مطالعات پايگاه مذکور در حوزه پژوهشي، گياه گونهشناسي از منظر کارشناسان ستادي سازمان به عنوان تيپ کاري شناسايي شد.
اين مقام مسوول در پايگاه پژوهشي باغهاي تاريخي بهشهر با بيان اينکه ديگر باغها موظف به تکميل پرونده بر اساس مطالعات تکميلي پرونده باغ ايراني عباسآباد شدند، گفت: بر اين اساس بود که استان مازندران، 33 سال پس از انقلاب و طي 7 سال تلاش مداوم و شبانهروزي داراي يک اثر جهاني شد.
گفتني است، عباسآباد در 5/7 کيلومتري جنوب شرقي شهر بهشهر و در داخل جنگل طبيعي در سال 1020 تا 1021 هجري قمري همزمان با تاسيس شهر اشرفالبلاد، بهشهر امروزي به دستور حاکمان صفوي احداث شده است.
/117
انتهای پیام/